Menu Bill Papas

Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

H απόφαση της Επιτροπής Συμμόρφωσης του ΣτΕ

Print Friendly and PDF

   Όπως γνωρίζετε αγαπητοί συνάδελφοι οι Ενώσεις Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας (ΠΟΑΣΥ, ΠΟΑΞΙΑ, ΕΑΑΣ, ΕΑΑΝ, ΕΑΑΑ, ΠΕΑΛΣ, ΠΟΕΣ) προσέφυγαν στην επιτροπή Συμόρφωσης του Συμβουλίου της Επικρατείας για τη μή εφαρμογή της  υπ' αριθ. 2193/2014 απόφασης της Ολομελείας του Συμβουλίου της Επικρατείας. (επαναφορά μισθών  στα επίπεδα του 2012.
   Η απόφαση της Επιτροπής Συμμόρφωσης του ΣτΕ στις 11 Σεπ. 2014, εναντίον της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών (ταχύτητα που δεν πρέπει να μας διαφεύγει και έχει το μήνυμά της) δίνει περιθώριο 2 μηνών στην Κυβέρνηση για την εφαρμογή . Ορίζει νέα ημερομηνία συζητήσεως της υποθέσεως ενώπιον του Τριμελούς Συμβουλίου Συμορφώσεως την 28η Νοεμβρίου 2014.
   Ουσιαστικά άν δεν νομοθετήσει η Κυβέρνηση δύναται να της δοθεί άλλος ένας μήνας παράταση σύμφωνα με τη νομολογία. Οπωσδήποτε όμως μέχρι τότε θα έχει καραρτισθεί ο προϋπολογισμός, θα έχει εγκριθεί από τη Τρόικα και θα κατατεθεί πρός ψήφιση στη Βουλή. Στον προϋπολογισμό θα πρέπει να προβλέψει τα απαραίτητα  κονδύλια για την εφαρμογή της απόφασης 2193/2014. 
   Η ταχύτητα με την οποία αποφάσισε η Επιτροπή είναι ένα στοιχείο που δεν πρεπει να μας διαφεύγει. Συνήθως αυτές οι διαδικασίες είναι πολύ πιο χρονοβόρες. Η αντίδραση του ΣτΕ δείχνει ότι οι δικαστές είναι πολύ ενοχλημένοι από τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τις αποφάσεις τους.
   Για να διαβάσετε ή να κατεβάσετε ολόκληρη την απόφαση της Επιτροπής Συμμόρφωσης του ΣτΕ Πατήστε Εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου