Menu Bill Papas

Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

"Επιστροφή των μισθών στρατιωτικών στο 2012 δεν μπορεί να γίνει" λέει το ΥΠΟΙΚ

Print Friendly and PDF

   Από εφέτος θα αρχίσει να υλοποιείται η σταδιακή αποκατάσταση των μισθών και συντάξεων των ένστολων, χωρίς, πάντως, να εφαρμοσθεί στο ακέραιο η σχετική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ). (σ.σ. η σύντομη απόφαση της Επιτροπής Συμμόρφωσης του ΣτΕ στις 11 Σεπ. 2014 ταρακούνησε τα νερά).
   Το υπουργείο Οικονομικών άφησε να διαρεύσει οτι, έως το τέλος του μήνα θα είναι έτοιμη από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (ΓΛΚ) η μελέτη για τα μισθολογικά των στελεχών ΕΔ και ΣΑ, η οποία, κατά με τον ίδιο, «θα είναι σύμφωνη με το σκεπτικό του ΣτΕ, για αύξηση των απολαβών που δεν θα θίγει το αξιόμαχο. Αλλά, πλήρης αποκατάσταση (στα επίπεδα του Ιουλίου 2012) δεν μπορεί να γίνει». Όσον αφορά στην επιστροφή των αναδρομικών (Αύγουστος 2012- Αύγουστος 2014), αυτή κατά πάσα πιθανότητα θα αρχίσει από το επόμενο έτος, όμως λογιστικά το συνολικό κόστος θα εγγραφεί το 2014.
   Στο προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού, που θα κατατεθεί στη Βουλή στις 6 Οκτωβρίου, θα καταγράφεται, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών, το κόστος για τα Στελέχη ΕΔ και ΣΑ, με βάση τη μελέτη του ΓΛΚ συμπεριλαμβανομένων και των εξαγγελιών Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.
   Το τί διαρέει και τί σκέπτεται για το πώς θα ελλατώσει το ποσοστό των επιστροφών και αποκατάστασης καλύτερα να μή το αναφέρω αγαπητοί συνάδελφοι γιατι αφ' ενός θα σηκωθούν οι τρίχες της κεφαλής σας και αφετέρου δέν είναι τίποτα επίσημο παρά μόνο διαροές αποπροσανατολιστικές και σκέψεις συμβούλων που σκοπό έχουν τη σμίκρυνση των παροχών αποκατάστασης.
   Γεγονός είναι ότι σύμφωνα με το μνημόνιο τα ποσά πρέπει να είναι καθαρά απηλαγμένα φόρων και πάσης φύσεως εισφορών. Έτσι το συνολικό ποσό κατ' έτος για πλήρη αποκατάσταση όλων (ΕΔ, ΣΑ και Απόστρατοι) είναι στο ύψος των 213 εκ. Ευρώ και μαζί με όλα τα αναδρομικά περί τα 640 εκ.  
   Γιαυτό να πάψουν κάποιοι να μιλάνε για καταλογιστέα ποσά συμπεριλαμβανομένων των φόρων εισφορών και μειώσεων από άλλους νόμους προγενέστερους ή μεταγενέστερους ανεβάζοντας το ποσό στα 900 εκ ακόμα και 1 δίς. Αυτά είναι παιχνίδια για αδαείς και σκοπό έχουν να κινητοποιήσουν κάποιο κοινωνικό αυτοματισμό. Αδαώς πάντως και γώ ρωτώ. "Δηλ. 1 δίς μας πήρατε κύριε Σταϊκούρα; Μα εσείς μετά από αλλεπάλληλες συναντήσεις και ατράνταχτα στοιχεία παραδεχτήκατε τελικά ότι πήρατε μόλις 153 εκ. από τους απόστρατους και 70 από τους εν ενεργεία. Εμείς μόνο αυτά ζητάμε πίσω, τώρα άν θέλετε να δώσετε και το κάτι τις, δώστε το. "Μόνο που οι πακιστανοί της οδού Στουρνάρη (δίπλα στο Γενικό Λογιστήριο) σας πήρανε και μας πήρανε χαμπάρι και πουλάνε τσουβάλια σε ειδική τιμή για τους Στρατιωτικούς".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου