Menu Bill Papas

Παρασκευή, 31 Μαΐου 2013

Μεγάλη η συγκέντρωση των αποστράτων στη Λάρισα

Print Friendly and PDF

Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις που έγιναν στη Λάρισα τα τελευταία χρόνια. Από νωρίς οι συγκεντρωμένοι που ήρθαν από πολλές περιοχές της Θεσσαλίας αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδας, είχαν κατακλύσει την πλατεία και είχαν υψώσει πανό και ελληνικές σημαίες. «Φθάνει πια ο εμπαιγμός είμαστε και μείς λαός» ήταν το βασικό σύνθημα της συγκέντρωσης

Στους συγκεντρωθέντες χαιρετισμό απηύθηναν οι πρόεδροι ενώσεων  ΕΑΑΝ κ. Περβαινάς Σπυρίδων, ΕΑΑΣ κ. Μαυροδόπουλος Παντελής.,  ΕΑΑΑ κ. Ιατρίδης Κων/νος, ΠΟΑΣΥ κ. Φωτόπουλος Χρήστος, ο εκπρόσωπος της ΠΟΑΣΑ και πρόεδρος Αποστράτων Αστυνομίας ν. Λάρισας κ. Διβάνης Βασίλειος, ο εκπρόσωπος της ΠΟΑΞΙΑ και πρόεδρος Ένωσης Αξιωματικών Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Χαρακόπουλος Αγάπιος, ο πρόεδρος της  ΠΟΣκ. Νικολόπουλος Βασίλειος, ο αντιπρόεδρος της ΑΚiΣ κ. Ροζής Βασίλειος, ο πρόεδρος Παραρτήματος Λάρισας της ΕΑΑΑ Σμηναγός ε.α. κ. Λιούτας Κων/νος και ο εκπρόσωπος Συντονιστικού Οργάνου Δράσεων Θεσσαλίας (και Πιερίας) και πρόεδρος Παραρτήματος Λάρισας της ΕΑΑΣ κ. Παπαπαρίσης Απόστολος.
Κοινή συνισταμένη των τοποθετήσεων ήταν η δύσκολη οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι απόστρατοι με τις συνεχείς περικοπές των συντάξεών τους, όπως επίσης και η ανάγκη να υπάρχει ενιαίος αγώνας όλων, ενστόλων και αποστράτων.
Παράλληλα, ασκήθηκε οξεία κριτική στην κυβερνητική πολιτική, ενώ δεν έλειψαν οι αναφορές στις προσπάθειες κοινωνικού αυτοματισμού που ήθελαν να στιγματίσουν τους απόστρατους ως προνομιούχους.

Τα βασικά αιτήματα που ενέκρινε η συγκέντρωση ήταν τα παρακάτω:
  • Η ενίσχυση της Εθνικής Άμυνας και της Δημόσιας Ασφάλειας με τη μη περικοπή του προϋπολογισμού των ΕΔ και των ΣΑ, με την ανακήρυξη της ΑΟΖ και τη μη εισαγωγή αλλογενών στις παραγωγικές σχολές των ΕΔ.
  • Η κατάργηση του ηλικιακού ρατσισμού και του τρόπου αποστρατείας με αποτέλεσμα την περαιτέρω μείωση των συντάξεων των αποστράτων.
  • Η κατάργηση των περιορισμών στο αναφαίρετο δικαίωμα της εργασίας των αποστράτων.
  • Η άμεση κατάργηση του ήδη κριθέντος ως αντισυνταγματικού μέτρου, των διπλών περικοπών στις συντάξεις μας και την αποκατάσταση του βασικού μισθού του εισαγωγικού βαθμού Ανθυπολοχαγού και ομοίων, στα επίπεδα αντιστοίχων εκείνων του εισαγωγικού βαθμού των δικαστικών.
  • Η εξυγίανση και εξασφάλιση της βιωσιμότητας των Μετοχικών Ταμείων.
  • Η επιστροφή των ληστευθέντων χρημάτων λόγω PSI, που εμείς έχουμε καταβάλει και ανήκουν στα Μετοχικά Ταμεία και τις Ενώσεις μας.
  • Η αποκατάσταση της υποβαθμισμένης φαρμακευτικής και νοσοκομειακής περίθαλψης μέσω των Στρατιωτικών Νοσοκομείων και του ΝΙΜΙΤΣ, στην κατασκευή και λειτουργία των οποίων οι απόστρατοι έχουν συνεισφέρει και συνεχίζουν ακόμη να συνεισφέρουν με την ειδική εισφορά.
  • Η εξαίρεση των ειδικών επιδομάτων επικινδυνότητας από το σύνολο των αποδοχών που περικόπτονται, γιατί με την ακολουθούμενη πολιτική στην ουσία αυτά έχουν μηδενιστεί.
  • Η επίσημη αναγνώριση ότι σε εφαρμογή του ν.4093/2012 έγιναν (από λάθος) και μάλιστα από 1 Αυγούστου 2012 οι προβλεπόμενες στο ΜΠΔΣ 2014 – 2016 μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις των εν ενεργεία και των εν αποστρατεία Στελεχών των ΕΔ και των ΣΑ.
Τέλος κάλεσαν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό και τους Αρχηγούς των Πολιτικών Κομμάτων να αναλογιστούν τις ιστορικές τους ευθύνες και να προβούν στην άμεση λήψη των επιβαλλομένων μέτρων προς αποκατάσταση των αδικιών που συντελούνται σε βάρος των στελεχών των ΕΔ και ΣΑ και την προστασία του αξιόμαχου αυτών, αλλά και την περαιτέρω εξαθλίωση του Ελληνικού λαού από τις εθνικά ζημιογόνες και εν πολλοίς κατευθυνόμενες επεμβάσεις της τρόικας.
Δείτε και το Video

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου