Menu Bill Papas

Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

Οι νέες μειώσεις των συντάξεων.

Print Friendly and PDF

Οι συντάξεις μας αγαπητοί συνάδελφοι με το ΜΝΗΜΟΝΙΟ 3 ή αν θέλετε με τους νόμους προαπαιτούμενων για τη συμφωνία, θα μειωθούν άμεσα και όχι λίγο.
Άμεσα αυξάνεται η Εισφορά Νοσοκομειακής Περίθαλψης από 4% σε 6%. Επίσης επιβάλλεται εισφορά Νοσοκομειακής Περίθαλψης 6% και στα επικουρικά βοηθήματα και μερίσματα. Η εισφορά επιβάλλεται στο άθροισμα του ποσού της βασικής σύνταξης και επιδομάτων συζύγου και παιδιών.

Έτσι αν κάποιος είχε βασική σύνταξη 2150 ευρώ, ΕΟΒ συζύγου 35 και ΕΟΒ παιδιών 47 ευρώ ήτοι σύνολο  2232 ευρώ,  η κράτηση νοσοκομειακής περίθαλψης ήταν  89,28 ερώ.
Τώρα όμως θα είναι 133,92  δηλαδή θα έχει μείωση 44,64 ευρώ. Όχι και λίγα.
Επίσης  αν τα μερίσματά του (ΜΤΣ και ΕΚΟΕΜΣ) είναι 350 ευρώ (μικτά) τότε θα επιβαρυνθεί και εδώ κατά 6% δηλ κατά 21 ευρώ.
Άρα η συνολική μείωση του εισοδήματος του θα είναι (44,64 + 21)=65,64 ευρώ πέρα από την ακρίβεια λόγω ΦΠΑ και φόρων. Έτσι ότι πήραμε (αν πήραμε) με την αποκατάσταση των συντάξεων κατά το 50% θα το δώσουμε πίσω και με πανωπροίκι.

Η εφαρμογή των νέων μειώσεων εικάζω ότι θα εμφανισθεί στην επόμενη μισθοδοσία μας (Αύγουστο στη μισθοδοσία Σεπτεμβρίου) καθόσον θεωρώ δύσκολη την άμεση τροποποίηση του λογισμικού μισθοδοσίας. Θεωρείται ευνόητο ότι θα υπάρχουν και αναδρομικές κρατήσεις για το προηγούμενο διάστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου