Menu Bill Papas

Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

Λεύκωμα Μηχανικού - Υπτγου Ανδρέα Αγγελόπουλου

Print Friendly and PDF

  Ο Υπτγος Ανδρέας Αγγελόπουλος τάξεως 1981 συνέγραψε ένα βιβλίο – λεύκωμα που αναφέρεται στο εκτελεσθέν έργο του Όπλου του Μηχανικού από της συστάσεώς του μέχρι σήμερα.
    Στο βιβλίο γίνεται εξιστόρηση με γλαφυρό τρόπο όλη η ιστορία του Μηχανικού, βασιζόμενη σε ιστορικά στοιχεία και διανθισμένη με σκίτσα, πίνακες, φωτογραφίες και επίσημα έγγραφα.
   Η ιστορία του Μηχανικού ξεκινάει από τον απελευθερωτικό αγώνα του 1821 και εκτείνεται κυρίως με κατασκευή έργων υποδομής σε όλη τη περίοδο της ιστορίας της ελεύθερης πλέον Ελλάδας. Έτσι το πρώτο μέρος καταλαμβάνει τον 19ο αιώνα.
   Το δεύτερο μέρος αφορά τον 20ο αιώνα. Συνεχίζεται η εξιστόρηση με τη προσφορά στους Βαλκανικούς πολέμους καθώς και στην Μικρασιατική εκστρατεία.
   Ακολουθεί το έπος του 1940 με τα οχυρωματικά έργα και τις επιχειρήσεις καθώς και η συνεισφορά του Μηχανικού στις επιχειρήσεις 1945-1950.
   Στο τρίτο μέρος γίνεται αναφορά στα Όπλα- Σώματα, Κλάδους και Υπηρεσίες που προήλθαν από το Μηχανικό. (Αεροπορία, Γεωγραφική Υπηρεσία, Πυροσβεστική Υπηρεσία, Διαβιβάσεις, Σιδηρόδρομοι Ελλάδος).
   Στο τέταρτο μέρος που αφορά τη προσφορά στην ανασυγκρότηση της χώρας, γίνεται αναφορά στις ΜΟΜΑ, τα ΤΕΝΞ, τις κατασκευές, τη κοινωνική προσφορά και τις Αποστολές Υποστήριξης Ειρήνης.
   Το πέμπτο μέρος αφορά το Μηχανικό του 21ου αιώνα. Γίνεται αναφορά στην εκπαίδευση των Στελεχών του Μηχανικού, το υλικό καθώς και στις προοπτικές του όπλου του Μηχανικού.
   Το έκτο μέρος είναι αφιερωμένο στις μεγάλες προσωπικότητες του Μηχανικού ενώ το έβδομο στους πεσόντες του όπλου.
   Στον επίλογο αναφέρονται απόψεις για την επανασύσταση των ΜΟΜΑ, απόψεις που θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμες μιάς και ο νέος Υπουργός Εθνικής Άμυνας εξέφρασε παρόμοιες σκέψεις.
   Συγχαρητήρια στον εξαίρετο συνάδελφο, που με το βιβλίο του αναδεικνύει το έργο του Μηχανικού και κατ’ επέκταση τη συμβολή Ελληνικού Στρατού στην ανάπτυξη των κοινωνικών έργων και δομών της Πατρίδας μας.
   Για να δείτε ή να κατεβάσετε το Λεύκωμα πατήστε [ΕΔΩ].
   Πιστέψτε με αξίζει το κόπο.

Σύντομο Βιογραφικό:
Υποστράτηγος Μηχανικού Αγγελόπουλος Ανδρέας
     Γεννήθηκε στη Μαμουσιά Αχαϊας το έτος 1960.
     Εισήλθε Στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1977 και απεφοίτησε το 1981  ονομασθείς Ανθυπολοχαγός (ΜΧ).
    Φοίτησε στη Σχολή Τεχνικής Εκπαίδευσης Αξιωματικών Μηχανικού (ΣΤΕΑΜΧ) το 1989 έως 1991.
     Φοίτησε στην Ανωτάτη Σχολή Πολέμου τα έτη 1995-1996.
  Φοίτησε στη Πολυτεχνική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης ως Δομοστατικός Πολιτικός Μηχανικός αποφοιτήσας το 1993. Είναι εγγεγραμμένο μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ).
      Ομιλεί την Αγγλική (ProficiencyMichigan)  και Γαλλική.
      Υπηρέτησε σε όλα τα κλιμάκια Διοικήσεως και Επιτελούς, σε όλους τους βαθμούς, σε πολλές Μονάδες του   Ελληνικού Στρατού καθώς και σε Συμμαχικές θέσεις.
     Διετέλεσε Διοικητής Μηχανικού Δ’ ΣΣ, Διοικητής Σχολής Μηχανικού, Διοικητής Μηχανικού Γ’ ΣΣ και της Ταξιαρχίας Μηχανικού του NDC-GR.
     Αποστρατεύτηκε τη αιτήσει του το 2011 με το βαθμό του Υποστρατήγου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου