Menu Bill Papas

Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Τραγικό ατύχημα σε βολή όλμων. -Τρείς νεκροί και ένας τραυματίας

Print Friendly and PDF

Τρεις νεκροί και ένας τραυματίας είναι ο τραγικός απολογισμός όταν διερράγη ο σωλήνας όλμου στις 13:30 στο πεδίο ασκήσεων «Γλαφυρών» Μαγνησίας, όταν κατά την πραγματοποίηση προγραμματισμένων βολών βαρέων όπλων Πεζικού, με όλμους 81 χιλ.
Tη ζωή τους έχασαν δύο επαγγελματίες οπλίτες Πεζικού και ένας οπλίτης θητείας, ενώ τραυματίστηκε ο Υπολοχαγός Β.Κ., είναι 31 ετών. Σύμφωνα με ανακοίνωση, οι 3 άτυχοι ολπίτες είναι οι: Γεώργιος Ορφανίδης (33 ετών-Επαγγελματίας οπλίτης -Λοχίας), Αναστάσιος Μεζάλας (34 ετών-Επαγγελματίας οπλίτης -Λοχίας) και ο  Φώτιος Ανδρικόπουλος (19 ετών-Δεκανέας Πεζοναύτης). Ο νεαρός δεκανέας ήταν γιος αξιωματικού της Ελληνικής Αστυνομίας και παρότι δικαιούταν άδεια λόγω απολύσεως προτίμησε να τη πάρει μετά την εκτέλεση της βολής.
Ο τραυματίας Υπολοχαγός Β.Κ., 31 ετών, νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Βόλου και εισήχθη επειγόντως στο χειρουργείο για αφαίρεση θραύσματος στην δεξιά κοιλιακή χώρα. Σύμφωνα με πηγές η γενική του κατάσταση χαρακτηρίζεται καλή.
Ο υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος κήρυξε τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις. Νωρίτερα, έδωσε εντολή στον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Ιωάννη Λαμπρόπουλο και στον αρχηγό ΓΕΣ Χρίστο Μανωλά να μεταβούν στον τόπο του δυστυχήματος. Για το τραγικό περιστατικό ενημερώθηκε ο εισαγγελέας του Στρατοδικείου Λάρισας, ενώ έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση από τις αρμόδιες στρατιωτικές αρχές για να ριχθεί φως στις αιτίες του δυστυχήματος. Ο αρχηγός ΓΕΣ Χρίστος Μανωλάς θα παραμείνει στο τόπο του ατυχήματος μέχρι να ολοκληρωθεί η αυτοψία και να διευκρινισθούν πλήρως τα αίτια.
Η επίσημη ανακοίνωση του ΓΕΣ:
Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνεται ότι την 07 Οκτωβρίου 2014, περί τις 13:30, στο Πεδίο Ασκήσεων «ΓΛΑΦΥΡΩΝ» Μαγνησίας, κατά την πραγματοποίηση προγραμματισμένων βολών Βαρέων Όπλων Πεζικού με όλμους 81 χιλιοστών, διερράγη ο σωλήνας του όλμου, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του Επαγγελματία Οπλίτη Λοχία (ΠΖ) Γ.Ο. 33 ετών., του Επαγγελματία Οπλίτη Λοχία (ΠΖ) Α.Μ. 34 ετών και του Δεκανέα (ΠΝ) Φ.Α. 19 ετών και τον βαρύ τραυματισμό του Υπολοχαγού (ΠΖ) Κ.Β. 30 ετών. Ο τραυματίας Αξιωματικός διεκομίσθη στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου. Επί τόπου έχουν μεταβεί ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ιωάννης Λαμπρόπουλος και ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγος κ. Χρίστος Μανωλάς. Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί ο Εισαγγελέας Στρατοδικείου Λάρισας και έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση από τις αρμόδιες Στρατιωτικές Αρχές. Η Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους στις οικογένειες των θανόντων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου