Menu Bill Papas

Πέμπτη, 6 Φεβρουαρίου 2014

Βιογραφικό Χατσίκα Δημητρίου και Προτάσεις Στόχων για την ΕΑΑΣ

Print Friendly and PDFΔημοσιοποιείται το βιογραφικό του Συμμαθητή μας Χατσίκα Δημητρίου και οι προτάσεις στόχων που θέτει για την ΕΑΑΣ, προς ενημέρωσή σας.ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
Τξχου ε.α. Δημητρίου Σ. Χατσίκα Τάξεως ΣΣΕ 1981
Υποψηφίου Μέλους ΔΣ/ ΕΑΑΣ
Κιν: 6944301753,
wind: *781753,
e-mail: chatsikasdim @ gmail.com


Γεννήθηκα στις 18 Σεπ. 1959 στην Πτελέα Παρανεστίου Δράμας. Είμαι έγγαμος με την κα Πατεράκη Αναστασία (ΣΤΑΣΥ Α.Ε.) και πατέρας δύο τέκνων.
 Εισήλθα στη Σχολή Ευελπίδων το 1977 και αποφοίτησα το 1981, ονομασθείς Ανθγός Πεζικού. Φοίτησα σ’ όλα τα προβλεπόμενα Σχολεία του όπλου μου και υπηρέτησα σε Μονάδες, Υπηρεσίες, Επιτελεία Μειζόνων Σχηματισμών. Διετέλεσα Υδκτής του Ανωτάτου Συμβουλίου Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων, Δντής της Υπηρεσίας Στρκων Αρχείων και Δντης της Δνσης Ταχυδρομικού του ΓΕΣ.
Παρακολούθησα στη Σχολή Δημόσιας Διοίκησης το Σχολείο ‘’Το σύγχρονο μάνατζμεντ στη Δημόσια Διοίκηση’’, σεμινάρια Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄, Β΄, και Γ΄βαθμού, και Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα.
Τιμήθηκα μ’ όλα τα προβλεπόμενα παράσημα, μετάλλια και διαμνημονεύσεις για τον βαθμό μου.
Οδήγησα δίς την Εθνική ομάδα ΕΔ & ΣΑ χειροσφαίρισης, στην κατάκτηση της 6ης θέσης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στρκων Αγώνων, ως Αρχηγός αποστολής και Πρόεδρος της επιτροπής του αθλήματος.
Από ιδρύσεως δε του αθλήματος της χειροσφαίρισης διετέλεσα αθλητής, προπονητής, διαιτητής, παρατηρητής, Πρόεδρος Σωματείων, της Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης Ελλάδος (OXE) και εκλεγμένο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου αυτής από το 2000 έως το 2004, υπηρετών ως πρόεδρος των επιτροπών ανάπτυξης & προβολής και τεχνικής & επιμόρφωσης. Διετέλεσα Διεθνής Παρατηρητής της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης (EHF).
Εξελέγην κατ’ επανάληψη πρόεδρος Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων καθώς και πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων του Γ΄ διαμερίσματος Αθήνας.
Σήμερα διατελώ:
α. Πρόεδρος του Συνδέσμου Αποστράτων της Τάξεως ΣΣΕ81,
β. Αντιπρόεδρος του Παραρτήματος Παπάγου της ΕΑΑΣ,
γ. Α΄ Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Στρατιωτικών και
δ.Γενικός Γραμματέας του Πανελληνίου Συνδέσμου Αξιωματικών ΠΖ.

                                                                      Δ. ΧΑΤΣΙΚΑΣ
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟΧΩΝ
Αγαπητοί συνάδελφοι, με προτεραιότητα τη λήψη άμεσων μέτρων σταθεροποίησης, εξυγίανσης και βιωσιμότητας των Ταμείων μας, εφαρμόζοντας τις αρχές ισονομίας, ισοτιμίας, δικαιοσύνης, ανταποδοτικότητας και συνδυάζοντας τις προτάσεις που κατέθεσαν οι φορείς, θα αγωνισθώ για τη δημιουργία υγειών προσοδοφόρων Ταμείων που θα αποδίδουν αυξημένα μερίσματα.
 Για την επίτευξη  των στόχων του θεσμικού μας οργάνου, που πρέπει πλέον να σεβαστεί και να αναβαθμίσει τον σπουδαίο ρόλο του, προτείνω τα παρακάτω:
1. Σεβασμό και ενίσχυση των ορφανικών οικογενειών,
2. Απόδοση τιμής και σεβασμού σ’ όλους τους επιζώντες και πεσόντες για την προάσπιση των ιδανικών του Έθνους στην Ελλάδα, την Κύπρο και τις ειρηνευτικές αποστολές. Πλήρης αναγνώριση, αποκατάσταση και δικαίωση.
3. Αγώνα κατά του επιδιωκόμενου διασυρμού των στελεχών των ΕΔ και της επιχειρούμενης σπίλωσης αρετών, αρχών και αξιών των στρκών μας θεσμών, με ταυτόχρονη ανάδειξη της ανικανότητας, ανηθικότητας, ερασιτεχνισμού και ανευθυνότητας, απ’ όπου κι’ αν προέρχονται.
4. Ανάληψη δράσεων κατά του κοινωνικού αυτοματισμού και δημιουργία άρρηκτων σχέσεων με τον λαό.
5. Αγώνα κατά της συνεχιζόμενης αφελληνοποίησης των νησιών μας.
6. Εξαγγελία θέσεων και αρχών επί θεμάτων όπως:
     α. Εθνικών,
     β. Διάκρισης εξουσιών,
     γ. Ιδιωτικοποίησης κοινωνικών αγαθών
     δ. Εκχώρησης Εθνικού πλούτου,
     ε. Διαχείρισης Στρκής περιουσίας.
7. Κατάργηση νόμων που στόχευσαν στην αποδυνάμωση, της συνοχής των ΕΔ και του λειτουργήματος του ‘’Στρατιωτικού’’.
8. Εκμετάλλευση της δυναμικής, αλλά και των ποσοστών της κοινωνικής μας Τάξης για ανταγωνισμό και διαπραγμάτευση.
9. Δημιουργία αλυσίδας συνεργασίας Γραφείων μέριμνας και πρόνοιας στελεχών ε.α. και ε.ε. Πανελληνίως.
10. Αποκατάσταση των μισθολογικών αδικιών σε σχέση με τα άλλα ειδικά μισθολόγια, με την σύνταξη νέου δίκαιου μισθολογίου απεξαρτημένου αγκυλώσεων, με αποτυπωμένες τις αρχές τις ισότητας και αναλογικότητας του Ελληνικού μας Συντάγματος.
11. Επαναφορά της μοριοδότησης των τέκνων μας για τις Στρκές παραγωγικές Σχολές.
12. Στήριξη αλλά και έλεγχο των Δκσεων των Ταμείων και φορέων που η λειτουργία τους επηρεάζει άμεσα την βιωσιμότητα του κοινωνικού μας συνόλου.   
13. Μέριμνα από τούδε, λόγω της μεταλλασσόμενης κοινωνίας μας, για τη δημιουργία υποδομών για την εξυπηρέτηση των αναγκών διαβίωσης και επιβίωσης της τρίτης ηλικίας της κοινωνικής μας ομάδας.
14. Μέριμνα για όλα τα προνοιακά θέματα  των ε.α. και ε.ε. στελεχών των ΕΔ σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς και Υπουργεία.
15. Αυστηρά εξέταση των απαιτουμένων ενοποιήσεων φορέων, καθώς και της ανάγκης αλλαγής της δομής, σύνθεσης, οργάνωσης και υπαγωγής αυτών.
16. Ενεργοποίηση ελεγκτικών μηχανισμών στο πλαίσιο της ΕΑΑΣ, για τον απόλυτο έλεγχο των εσόδων κάθε πηγής Ταμείου ή λογαριασμού, αλλά και της ορθής διαχείρισης και αξιοποίησης αυτών.
17. Υλοποίηση στόχου επιχορηγούμενου ΒΟΕΑ με εργοδοτική συμμετοχή.
18. Απαίτηση ολοκλήρωσης της σύγχρονης μηχανοργάνωσης των Ταμείων και φορέων ΝΠΔΔ, για άμεση ενημέρωση των μετοχομερισματούχων ηλεκτρονικά.
19. Ίδρυση  συμβουλευτικού οργάνου ‘’Συμβουλίου σοφών’’, αλλά και οργάνου ‘’διαχείρισης κρίσεων’’ κατά περίπτωση στην ΕΑΑΣ και επιδίωξη συνεργασίας  μ‘ όλους τους φορείς ΝΠΔΔ- ΝΠΙΔ των ΕΔ & ΣΑ.
20. Διαδικασία ανάδειξης υποψηφίων των ΔΣ των Παραρτημάτων της ΕΑΑΣ, μέσα από κάλπη, κατά την ημέρα εκλογών του ΔΣ της ΕΑΑΣ και τοποθέτηση αυτών κατόπιν αποφάσεως του ΔΣ της ΕΑΑΣ.
21. Διατήρηση και ενίσχυση του ‘’ομφάλιου λώρου’’  ε.ε. και ε.α. σ’ όλες τις διαπραγματεύσεις, απ’ όπου κι΄αν προέρχονται, για θέματα παροχών, πρόνοιας, οικονομικών, απασχόλησης και κοινωνικής πολιτικής.
 22. Ακομμάτιστη δράση για ενεργές και δυναμικές παρεμβάσεις στα θέματα που επηρεάζουν τα άμεσα ή μελλοντικά δικαιώματα και συμφέροντα των στελεχών.
                                                     Αθήνα  21 Νοε 2013

                                                                                                          Δ. Χατσίκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου