Menu Bill Papas

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Κοινό Ψήφισμα Αποστράτων Ε.Δ. και Σ.Α.

Print Friendly and PDF

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α   ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ   Ε.Δ. ΚΑΙ  Σ.Α
Στην Αθήνα σήμερα την 19η Σεπτεμβρίου 2012 , τα εν αποστρατεία Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων (Ε.Δ.)  και  Σωμάτων Ασφαλείας (Σ.Α.), συγκεντρωθήκαμε για να διαδηλώσουμε μαζικά και ενωτικά, την οργή μας και την αταλάντευτη απόφασή μας να διεκδικήσουμε τα δίκαια αιτήματά μας, αλλά και να εκφράσουμε την ανησυχία μας,  για την Εθνική  Άμυνα  και τη Δημόσια Τάξη.
ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ
- Συμπαραστεκόμαστε στα δίκαια αιτήματα των εν ενεργεία συναδέλφων μας και παλεύουμε για να μην περάσουν τα μέτρα περαιτέρω μείωσης των αποδοχών τους, που έχουν ενταχθεί στο πλαίσιο της μείωσης των ειδικών μισθολογίων, τα οποία σε ότι αφορά τα στελέχη των Ε.Δ. και των Σ.Α., ούτε ειδικά είναι, ούτε προνομιακά. Τα εν ενεργεία στελέχη των Ε.Δ. και των Σ.Α. είναι τα χαμηλότερα αμοιβόμενα εκ των ειδικών μισθολογίων, ενώ παράλληλα προσφέρουν σε καθημερινή βάση ακόμη και την ίδια τους τη ζωή για να μπορεί ο Ελληνικός Λαός να αισθάνεται ελεύθερος και να είναι ανεμπόδιστος στις καθημερινές του δραστηριότητες.
- Είμαστε κομμάτι του σκληρά δοκιμαζόμενου Ελληνικού Λαού, συμπάσχουμε με αυτόν, έχουμε νεκρούς που έπεσαν κατά την εκτέλεση του καθήκοντος εν ειρήνη  και κάθε διεκδίκησή μας δεν στρέφεται εναντίον  του γενικού συνόλου.
- Επειδή καθημερινά βιώνουμε τη βάσανο των ισοδύναμων  μέτρων είμαστε αντίθετοι στην περαιτέρω μείωση του αξιόμαχου  των Ε.Δ. και των Σ.Α. και την υποβάθμιση της οικονομικής  κατάστασης  των στελεχών τους.
- Εφόσον οι δανειστές απαιτούν μείωση των αμυντικών δαπανών, θα  πρέπει πριν από όλα να εγγυηθούν την ακεραιότητα της χώρας μας από κάθε απειλή και επιβουλή που εμείς ως Έλληνες βιώνουμε καθημερινά.
- Με τις μέχρι τώρα μειώσεις των συντάξεών μας  που ξεπερνούν το 50%, με τη διάλυση των Μετοχικών Ταμείων μας και με την πρωτοφανή επιδρομή στα εναπομείναντα εισοδήματά μας, λόγω της άκριτης φορολόγησης, η επιβίωσή μας είναι πλέον προβληματική.
- Ειδικά για τους βετεράνους, οι οποίοι έθεσαν   τη ζωή τους  σε κίνδυνο για την ελευθερία της Πατρίδας, πολλοί δε από αυτούς φέρουν τραύματα, η περικοπή των προς το ζην που η Πατρίδα όφειλε να τους παρέχει και η νοσοκομειακή και φαρμακευτική δοκιμασία  που βιώνουν καθημερινά, αποτελεί ντροπή και παγκόσμιο φαινόμενο αγνωμοσύνης.
Α Π Α Ι Τ Ο Υ Μ Ε
- Την μη περαιτέρω μείωση των αποδοχών των εν ενεργεία συναδέλφων.
- Την ενίσχυση της Εθνικής Άμυνας και της Δημόσιας Ασφάλειας με την μη   περικοπή  του προϋπολογισμού των Ε.Δ.,  με την ανακήρυξη  της ΑΟΖ και την  μη εισαγωγή αλλογενών στις παραγωγικές Σχολές των Ε.Δ.
- Την κατάργηση του ηλικιακού ρατσισμού που αφορά στη μείωση των συντάξεων για τους κάτω των 55 και κάτω των 60 ετών αποστράτους.
- Την κατάργηση των περιορισμών στο αναφαίρετο δικαίωμα εργασίας των αποστράτων.
- Την μη περαιτέρω μείωση των συντάξεων και των μερισμάτων μας και την κατάργηση των αλχημειών,  με τις οποίες  υπολογίζονται οι μειώσεις  στις συνταξιοδοτικές πράξεις.
- Την εξυγίανση και εξασφάλιση  της βιωσιμότητας των Μετοχικών Ταμείων.
- Την επιστροφή των ληστευθέντων χρημάτων λόγω PSI,  που εμείς έχουμε καταβάλει  και ανήκουν στα Μετοχικά Ταμεία και τις Ενώσεις μας.
- Την αποκατάσταση της υποβαθμισμένης  φαρμακευτικής και νοσοκομειακής περίθαλψης μέσω των     Στρατιωτικών            Νοσοκομείων και του ΝΙΜΙΤΣ, στην κατασκευή και λειτουργία των οποίων οι απόστρατοι έχουν συνεισφέρει και συνεχίζουν ακόμη  να συνεισφέρουν με την  ειδική εισφορά.
- Την εξαίρεση των ειδικών επιδομάτων επικινδυνότητας από το σύνολο των αποδοχών που περικόπτονται, γιατί με την ακολουθούμενη πολιτική στην ουσία αυτά έχουν μηδενισθεί.
Κ Α Λ Ο Υ Μ Ε
Την Ελληνική Κυβέρνηση και την Ελληνική Βουλή να λάβουν υπόψη τα ανωτέρω και δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας , μέχρι την δικαίωση των αιτημάτων μας.
Τα κόμματα της Αντιπολίτευσης να στηρίξουν τα δίκαια αιτήματά μας.
Οι μετέχοντες Φορείς
- Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (Ε.Α.Α.Σ)
- Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού (Ε.Α.Α.Ν)
- Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας (Ε.Α.Α.Α)
- Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος (Ε.Α.Α.Λ.Σ)
- Ανεξάρτητη Κίνηση Στρατιωτικών (Α.ΚΙ.Σ)
- Πανελλήνια Ομοσπονδία Στρατιωτικών (Π.Ο.Σ)
- Σύνδεσμος Αποφοίτων Σχολής Ναυτικών Δοκίμων (ΣΑ/ΣΝΔ)
- Ελληνικός Σύλλογος Ναυτικής Αεροπορίας (Ε.Σ.Ν.Α)
- Ελληνικός Σύλλογος Υποβρυχίων (ΕΣΥ)
- Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αποστράτων Αξκών ΕΔ και ΣΑ(ΠΣΑΑΕΔ και ΣΑ)
- Σύλλογος Αποφοίτων Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού (ΣΑΣΜΥΝ)
- Σύλλογος Αποφοίτων Σχολής Τεχνικών Υπαξιωματικών Αεροπορίας (ΣΑΣ)
- Σύνδεσμος Αποστράτων Αξ/κών τεχνικού Σώματος (ΣΑΑΤΧΕ)
- Σύλλογος Αποφοίτων Σχολής Διοικητικών Αεροπορίας (ΣΑΣΥΔΑ)
- Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Αποφοίτων Σχολών Υπαξιωματικών ΠΝ (ΠΜ/ΣΑΣΥ (ΠΝ)
- Πανελλήνια Ομοσπονδία  Αποστράτων Αξιωματικών Σωμάτων Ασφάλειας (Π.Ο.Α.Α.Σ.Α)
- Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αξιωματικών Πεζικού (Π.Σ.Α.Π)
- Σύλλογος Αποφοίτων Ιπταμένων Ραδιοναυτίλων (ΣΑΙΡ)
- Σύλλογος Αποστράτων Αξιωματικών και Υπαξιωματικών Στρατού (Σ.Α.Α.Υ.Σ)
- Πανελλήνια Ένωση Οικογενειών εκλειπόντων Αξ/κών Στρατού (ΠΕΟΕΑΣ)
- Πανελλήνιος Σύλλογος Οικογενειών πεσσόντων Αεροπόρων (ΠΑΣΟΙΠΑ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου