Menu Bill Papas

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Νέες Μειώσεις στα Μερίσματα ΜΤΣ και ΕΚΟΕΜΣ

Print Friendly and PDF

   Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες κυοφορείται νέα μείωση στο μέρισμα του Μετοχικού Ταμείου Στρατού ύψους 25% και μάλιστα αναδρομικά από 1ης Ιανουαρίου 2012. Για το ΕΚΟΕΜΣ παίζεται μεταξύ 15% έως 25% με πιθανότερη εκδοχή 20%.
    Ανώνυμες πληροφορίες λένε ότι το ΓΕΣ πρότεινε μειώσεις 25% και η ΕΑΑΣ 15% αλλά δεδομένου ότι δέν υπάρχουν λεφτά για το μέρισμα ΜΤΣ της 5ης Οκτωβρίου, διαβλέπω για το ΜΤΣ οτι θα κάτσει στο 25%.  
    Αυτό σημαίνει ότι η συνολική μείωση των μερισμάτων είναι για το ΜΤΣ 50% και για το ΕΚΟΕΜΣ 30%. Ετσι δέν θα πάρετε μέρισμα ή θα πάρετε το πολύ 20 € για χαρτζηλίκι. Επίσης όσων τα παιδιά δέν πήραν ΒΟΕΑ, θα το πάρουν μειωμένο και σύμφωνα με τα νέα διαμορφωμένα μερίσματα.
   Ετσι βλέπω να διαμορφώνεται το ανώτατο πλαφόν στα 300 € σύμφωνα με τους στόχους της Κυβέρνησης για τα Επικουρικά. Ή μήπως ήδη προσθέσανε ΜΤΣ και ΕΚΟΕΜΣ και ψάχνουν το πλαφόν;
Παράλληλα με τις μειώσεις θα εξαγγείλουν και την παροχή ΒΟΕΑ σε μερίδα δικαιούχων καθώς και μερική εξόφληση του χρέους του ΜΤΣ πρός ΕΚΟΕΜΣ για να δείξουν ότι κάτι κινείται. (Ενδόμυχη σκέψη: Θα τα δούμε αυτά όμως ή θα μείνουν εξαγγελίες;)

1 σχόλιο: