Menu Bill Papas

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Συνάντηση ΠΟΣ με Αναπλ. Υπουργό Οικονομικών

Print Friendly and PDF

   Πραγματοποιήθηκε τελικά η συνάντηση αντιπροσωπείας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Στρατιωτικών (ΠΟΣ)  με τον Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κ. Χ. Σταϊκούρα. Η συνάντηση είχε σαν κύριο σκοπό τη συζήτηση των υπερβολικών μειώσεων των συντάξεων των Αποστράτων Στρατιωτικών. Η ΠΟΣ εξέδωσε για το θέμα τη Παρακάτω ανακοίνωση.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 24

      Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Στρατιωτικών (ΠΟΣ)  σε συνέχεια της συνάντησης της 11 Φεβ. 2013, επισκέφθηκε  την Πέμπτη 13 Ιουν. 2013 τον Αναπληρωτή Υπουργό  Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, με κύριο θέμα τις υπερβάλλουσες μειώσεις που έχουν προκύψει στις στρατιωτικές συντάξεις, έναντι των στόχων του 4ετούς προγράμματος Μεσοπρόθεσμης Δημοσιονομικής Στρατηγικής. Ο κ. Υπουργός και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους είχαν εξετάσει τα σχετικά στοιχεία που είχε παρουσιάσει η ΠΟΣ στην πρώτη συνεργασία.
   Επιβεβαιώθηκε ότι υπάρχει υπέρβαση, το ύψος της οποίας αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης μεταξύ των δύο πλευρών. Εξετάστηκαν και συζητήθηκαν τα νέα  στοιχεία που προσκόμισαν οι δύο πλευρές, τα οποία και θα συνεκτιμηθούν σε επόμενες συναντήσεις. Επιδόθηκε από την ΠΟΣ νέο υπόμνημα με επικαιροποιημένα στοιχεία, που θα συνεξετασθούν στη συνέχεια. Ζητήθηκε, όπως και κατά την πρώτη συνάντηση, να μην γίνουν οι μειώσεις του 2014 και να εξορθολογισθεί το μισθολόγιο.
    Η όλη συζήτηση έγινε σε καλό κλίμα συνεργασίας, διαφάνηκε ότι υπάρχει η βούληση και η διάθεση για τον περαιτέρω θετικό  χειρισμό του θέματος, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα.
    Η Ομοσπονδία θα συνεχίσει τη συνεργασία, αναμένει την αποτύπωση των συζητήσεων στην πράξη και την έγκαιρη νομοθετική υλοποίηση με την ουσιαστική συμμετοχή πλέον και του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο                                                                     Ο
ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 Νικολόπουλος Βασίλειος                              Παπαδόπουλος Βασίλειος
 Ταξχος  εα                                                    Ταξχος εα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου