Menu Bill Papas

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Ανακοίνωση Συντονιστικού Ενώσεων Αποστράτων

Print Friendly and PDF

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ Ν. Π. Δ. Δ.

Γραφεία: Ι. Παπαρρηγοπούλου & Π.Π. Γερμανού
Πλατεία Κλαυθμώνος – 105 61 Αθήνα
Τηλ.: 210 33 10 430 –210 33 10 431 – FAX: 210 33 10 429
Ημερομηνία: 22 Φεβρουαρίου 2013
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η ΥΠ. ΑΡΙΘ 12/13
   1.- Το Συντονιστικό Συμβούλιο των τριών Ενώσεων Αποστράτων συνεκάλεσε την Δευτέρα 18-02-2013 σύσκεψη όλων των Φορέων των Αποστράτων Ν.Π.Δ.Ι. με σκοπό την ενημέρωση για την συνάντηση με τον Πρωθυπουργό και την λήψη αποφάσεων για τις περαιτέρω ενέργειες.
   2.- Στην σύσκεψη παρέστησαν οι Πρόεδροι και αντιπροσωπείες των Φορέων : EAAΝ, ΕΑΑΣ, ΕΑΑΑ, ΑΚΙΣ, ΠΟΣ, ΣΑ/ΣΣΑΣ, ΣΑ/ΣΝΔ, ΣΑ/ΣΜΥΝ, ΠΜ/ΣΑΣΥ/ΠΝ, ΕΑΛΣ, ΠΣΑΑΕΔ-ΣΑ, ΣΑΣΥΔΑ, ΣΑΙΡ, ΠΟΔΑΣΑ, ΕΣΜΑ, ΣΑ/ΣΤΥΑ, ΣΥΣΜΕΔ. Παρέστησαν και μέλη του ΚΕΘΑ και της ΑΝΕΑΕΔ ως παρατηρητές, διευκρινίζοντας οτι οι Φορείς αυτοί δεν συμμετέχουν στη σύσκεψη, λόγω διαφωνίας στον τρόπο προσκλήσεώς τους.
   3.- Στην αρχή ο Πρόεδρος του Συντονιστικού Συμβουλίου ενημέρωσε τους παρισταμένους για την συνάντηση με τον Πρωθυπουργό.
   4.- Στην συνέχεια τον λόγο έλαβαν όλοι οι παριστάμενοι, οι οποίοι ανέπτυξαν τις απόψεις τους και όλοι εξέφρασαν την οργή των μελών τους για τις άδικες και άγριες περικοπές στις συντάξεις, όπως και την θέλησή τους για συνέχιση του αγώνα.
   5.- Μετά από διεξοδική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων που διεξήχθησαν σε κλίμα ενότητας και ομοψυχίας απεφασίσθηκαν ομόφωνα τα ακόλουθα :
          α.- Αποστολή επιστολής σε όλα τα Κόμματα που εκπροσωπούνται στο Ελληνικό και Ευρωπαικό Κοινοβούλιο ζητώντας συνάντηση για ενημέρωσή τους στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και ζητώντας την συμπαράστασή τους.
          β.- Να δοθεί press-conference που θα παρουσιάζεται το πρόβλημα των εν ενεργεία και αποστρατεία στελεχών των Ε.Δ. και των Σ.Α.
          γ.- Να αναληφθεί επικοινωνιακή δραστηριότητα από όλους τους Φορείς και ατομικά, ώστε να φωτίζεται συνεχώς το πρόβλημά μας.
          δ.- Να σταματήσουν οι όποιες μεταξύ μας αντιδικίες στο διαδίκτυο και στις όποιες δημόσιες τοποθετήσεις μας, προκειμένου να μην δίδεται η εντύπωση οτι υπάρχει διχόνοια μεταξύ μας.
          ε.- Να γίνει η συνάντηση που εκκρεμεί μεταξύ του Συντονιστικού Συμβουλίου και του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κ. Σταικούρα, σχετικά με τα οικονομικά δεδομένα των μειώσεων.
        στ.- Επιστροφή των ηθικών αμοιβών (μετάλλια και παράσημα) με την υπογραφή σχετικού κειμένου που θα συνταχθεί από το Συντονιστικό Συμβούλιο ή και με άλλο συμβολικό τρόπο.
         ζ.- Έκτακτη έκδοση των περιοδικών των Ενώσεων που να είναι επικεντρωμένα στα οικονομικά θέματα.
         η.- Κινητοποιήσεις
*Θα γίνουν κινητοποιήσεις κατ αρχήν σε κλειστό χώρο και στην συνέχεια ανοικτή συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας μέσα στον Μάρτιο με 10ήμερη προειδοποίηση
*Οι διαμαρτυρίες δεν θα εστιάζονται μόνο στα οικονομικά θέματα, αλλά και στα θέματα άμυνας και ασφάλειας της χώρας
*Θα μετάσχουν και οι εν ενεργεία, εφόσον το επιθυμούν και το θέμα της στολής θα συζητηθεί
*Θα γίνουν συγκεντρώσεις εκτός από την Αθήνα και σε μεγάλα απομακρυσμένα αστικά κέντρα π.χ. Θεσ/κη, Ηράκλειο, Ιωάννινα, Αλεξανδρούπολη.
*Συγκροτείται Συντονιστικό Οργανο Δράσεων (ΣΟΔ) στο οποίο κάθε Φορέας θα συμμετέχει με ένα τακτικό και ένα αναπληρωματικό εκπρόσωπο
   6.- Η σύσκεψη θα επαναληφθεί την Δευτέρα 25-02-2013 στις 10:00 στα Γραφεία της ΕΑΑΑ ( Χαλκοκονδύλη 5, 7ος όροφος) με βασικό θέμα τις κινητοποιήσεις και είναι προσκεκλημένοι όλοι οι Φορείς.
Ο Πρόεδρος ΕΑΑΣ Αντιστράτηγος ε.α Μαυροδόπουλος
Ο Πρόεδρος ΕΑΑΝ και Συντονιστικού Αντιναύαρχος ε.α. ΠΝ Σπ. Περβαινάς
Ο Πρόεδρος ΕΑΑΑ. Αντιπτέραρχος (Ι) Π.Α. ε.α. Κ. Ιατρίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου