Menu Bill Papas

Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Ανακοίνωση 2/15 Συντονιστικού Συμβουλίου Ε.Α.Α. και ΣΧΟΛΙΑ

Print Friendly and PDF

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ
ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ   
Ν. Π. Δ. Δ.

Γραφεία: Ι. Παπαρρηγοπούλου & Π.Π. Γερμανού

Πλατεία Κλαυθμώνος – 105 61 Αθήνα
Τηλ.: 210 33 10 430 –210  33 10 431 – FAX: 210 33 10 429

20-01-2015
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η   ΥΠ.  ΑΡΙΘ. 2/15

Στη συνέχεια των επιστολών που απέστειλε το Συντονιστικό Συμβούλιο των τριών Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών στους Αρχηγούς των κομμάτων Ν.Δ.-ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΠΑ.ΣΟ.Κ.-ΑΝ.ΕΛ-ΠΟΤΑΜΙ-Κ.Κ.Ε. και ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ με τις οποίες τους καλούσε να λάβουν επίσημη θέση επί του θέματος της πλήρους εφαρμογής των γνωστών αποφάσεων της Ολομελείας του ΣτΕ , έχουμε τις ακόλουθες αντιδράσεις των εν λόγω κομμάτων :
α..ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Ο Πρόεδρος της Ν.Δ. κος Α.Σαμαράς σε συνέντευξή του στον Τηλεοπτικό Σταθμό ΣΚΑΙ και στον δημοσιογράφο κο Τ.Χατζή που μεταδόθηκε το Σάββατο 17-01-2015 δεσμεύτηκε οτι ως κυβέρνηση θα επαναφέρει τους μισθούς και τις συντάξεις  των  ε.ε.  και ε.α. στελεχών των Ε.Δ. και Σ.Α. στην κατάσταση της 31-07-2012  , περιλαμβανομένων και των αντίστοιχων αναδρομικών , εντός  δύο ετών.
β.-ΠΟΤΑΜΙ
Οι Πρόεδροι των τριών Ενώσεων (ΕΑΑΣ-ΕΑΑΝ-ΕΑΑΑ) συναντήθηκαν με τον κο Σ.Θεοδωράκη την 19-01-2015 στα Γραφεία του κόμματος , κατόπιν προσκλήσεως του κου Θεοδωράκη. Ο κος Θεοδωράκης υποστήριξε την τήρηση των δικαστικών αποφάσεων από την κυβέρνηση και δεσμεύτηκε οτι ως κυβερνητικός εταίρος θα πιέσει ώστε να εφαρμοσθούν πλήρως οι αποφάσεις του ΣτΕ. Στη συζήτηση που ακολούθησε για τα θέματα που έχουν σχέση με την άμυνα και την ασφάλεια της χώρας , υπήρξε ταύτιση απόψεων με τον κο Θεοδωράκη να επιφυλλάσεται για την εφαρμογή τους γιατί δεν γνωρίζει πλήρως την οικονομική κατάσταση της χώρας.
γ.-ΑΝ.ΕΛ.
Οι Πρόεδροι των τριών Ενώσεων (ΕΑΑΣ-ΕΑΑΝ-ΕΑΑΑ) συναντήθηκαν με τον κο Π.Καμμένο την 20-01-2015 στα Γραφεία του κόμματος , κατόπιν προσκλήσεως του κου Καμμένου. Ο κος Καμμένος υποστήριξε την τήρηση των δικαστικών αποφάσεων από την κυβέρνηση και δεσμεύτηκε οτι ως κυβερνητικός εταίρος θα μεριμνήσει ώστε να εφαρμοσθούν πλήρως οι αποφάσεις του ΣτΕ. Στη συζήτηση που ακολούθησε για τα θέματα που έχουν σχέση με την άμυνα και την ασφάλεια της χώρας , υπήρξε ταύτιση απόψεων
2.-Εναπόκειται στα Μέλη μας να εκτιμήσουν την βαρύτητα των ανωτέρω δεσμεύσεων και να κρίνουν ανάλογα.
3.-Επί του παρόντος τα υπόλοιπα κόμματα δεν έχουν λάβει επίσημη θέση, αλλά θα αναμένουμε μέχρι την τελευταία στιγμή ώστε να δημοσιοποιήσουμε τις ενδεχόμενες δεσμεύσεις τους..

Υποστράτηγος  .ε.α.       Ε.Δανιάς                      Πρόεδρος ΕΑΑΣ
Αντιναύαρχος   Π.Ν. ε.α. Σ.Περβαινάς Πρόεδρος ΕΑΑΝ και του  Συντονιστικού
Αντιπλοίαρχος (Ε)Π.Ν.ε.α. Γ.Γεωργακόπουλος  Διευθύνων Σύμβουλος ΕΑΑΝ
Αντιπτέραρχος (Ι) Π.Α. ε.α. Κ.Ιατρίδης               Πρόεδρος ΕΑΑΑ
Αντισμήναρχος (Ρ) Π.Α.ε.α.Ι.Κρανιάς                 Διευθύνων Σύμβουλος ΕΑΑΑ
 
Σχόλια Αναρτήσαντα:
   1. Ευτυχώς, συγχαρητήρια και τιμή στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΑΑΣ Αντγο Κώστα Σκαρμαλιωράκη που δεν δέχτηκε να προσυπογράψει τη παραπάνω ανακοίνωση.
   2. Ευτυχώς και μπράβο στα διαφωνήσαντα μέλη του Δ.Σ. της ΕΑΑΣ που διεφώνησαν κατά πλειοψηφία με την παραπάνω ανακοίνωση και δέν αναρτήθηκε στον ιστότοπο της ΕΑΑΣ εν αντιθέσει με τους αντίστοιχους ιστοτόπους της ΕΑΑΝ και ΕΑΑΑ.
   3. Όνειδος για τους Τομείς Άμυνας των δύο κομμάτων της Κυβέρνησης και κυρίως της ΝΔ (για το ΠΑΣΟΚ δεν ξέρω άν υφίσταται πλέον τέτοιος τομέας), για τις θέσεις τους πάνω στα ζητήματα των αποστράτων. Θα έπρεπε να είχαν ήδη παραιτηθεί πρίν τη ψήφιση του νόμου 4307/2014 γιατί απέτυχαν να προειδοποιήσουν την Κυβέρνηση, να προασπίσουν τα συμφέροντα των συναδέλφων τους, να συλλάβουν τη τόσο ελάχιστη πραγματική οικονομική επιβάρυνση του Προϋπολογισμού, να συνομιλήσουν με τους φορείς και συνδέσμους, να ακούσουν τη φωνή των ε.ε. στελεχών και αποστράτων. Αν η ΝΔ ενδιαφέρεται για τα στελέχη των Ε.Δ. ε.ε. και ε.α. (γιατί ο τομέας μάλλον κοιμάται) θα πρέπει σήμερα να τους απολύσει.

1 σχόλιο:

  1. Πολύ καλός ο σχολιασμός. Ο επί εξαετία Τομέας Άμυνας της ΝΔ που με την σύμπραξη του ΠΑΣΟΚ βάλθηκαν να διαλύσουν τις Ένοπλες Δυνάμεις και το ε.α. Σώμα στελεχών αυτών, έχουν ακεραία την ευθύνη του όποιου αποτελέσματος της ΝΔ, μαζί με το Νο 2 του ΥΠΟΙΚΟ, που τάχθηκε κι'αυτός κατά των δικών του προγόνων για να καταφέρει την εξαθλίωση τους. Απολύστε τους σήμερα και πρό των εκλογών. Σε ότι αφορά βέβαια τις Κυβερνητικές ανακοινώσεις μετά την προκήρυξη εκλογών, ντρέπομαι εγώ γι' αυτούς που πριν ένα μήνα μας έφτυσαν μεσ' το σπίτι τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή