Menu Bill Papas

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Mείωση 9% του μερίσματος του ΜΤΣ αναδρομικά από 1-1-2013

Print Friendly and PDF

Αποφασίσθηκε τελικά η πολυσυζητημένη μείωση του μερίσματος του ΜΤΣ. Ορίστηκε σε ποσοστό 9% και με αναδρομική ισχύ από 1 Ιαν 2013. Υλοποίηση με τη χορήγηση του μερίσματος των μηνών Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου.
Αυτό σημαίνει ότι  στις 5 Δεκεμβρίου που θα καταβληθεί το μέρισμα Νοεμβρίου, θα αφαιρεθεί το ποσό του Α' εξαμήνου λόγω αναδρομικότητας της μείωσης 9% του μερίσματος ΜΤΣ, ενώ στις 27 Δεκεμβρίου (που εκτιμάται ότι θα καταβληθεί το μέρισμα Δεκεμβρίου, βάσει προηγούμενης απόφασης και για λογιστικούς λόγους), θα αφαιρεθεί το 9% των μηνών Ιουλίου, Αυγούστου, Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου 2013.
Για να μην υπάρξουν αρνητικά πληρωτέα ποσά θα μεταφερθούν το 2014 τυχόν δάνεια, Ν.2913/2001 (αναγνώριση) κλπ.
Στα μερίσματα Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου που θα καταβληθούν  4 Οκτωβρίου και 4 Νοεμβρίου αντίστοιχα, δε θα υπάρχουν μειώσεις.
Το βοήθημα ΕΚΟΕΜΣ προς το παρόν παραμένει το ίδιο. Τα έσοδά του όμως έχουν μειωθεί κατά πολύ (μείωση μισθών και μερισμάτων, περικοπή εκτός έδρας, μείωση εσόδων από Στρατιωτικά πρατήρια κλπ). Έτσι λοιπόν, μιας και κανείς δε κινείται στην κατεύθυνση εξεύρεσης νέων πόρων παρά τις ρεαλιστικές και αλλεπάλληλες προτάσεις διαφόρων φορέων, αναμένεται η εφαρμογή και εδώ της ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗΣ συνταγής των περικοπών και μειώσεων.

2 σχόλια:

  1. Μήπως ξέρει κανένας αν με τα νέα δεδομένα αξίζει να συνεχίζουμε την πληρωμή για την αναγνώριση των πλασματικών και της Σχολής;
    Βασίλης Κολλίγρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι Βασίλη. Δέ συμφέρει. Με τις απανωτές μειώσεις τα χρήματα που δίνεις ΤΩΡΑ θα τα πάρεις πίσω μέσω των μερισμάτων σε 15 ΧΡΟΝΙΑ και άν συνεχιστούν οι μειώσεις ...... (κατα τα φαινόμενα ναι) .... σε περισσότερα ή και ποτέ.
      ΕΣΥ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙΣ

      Διαγραφή