Menu Bill Papas

Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Ο.Π.Α.Δ.: Παράταση Απογραφής - Θεώρησης των Βιβλιαρίων Νοσηλείας

Print Friendly and PDF

Με την υπ' αριθμό 170-15-2013 απόφαση της 20 Μαί. 2013, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΠΑΔ αποφάσισε την παράταση της Απογραφής - Θεώρησης των βιβλιαρίων των ασφαλισμένων σε όλους τους Νομούς της Ελλάδας, έως την 31η Οκτωβρίου 2013.
Με τη ίδια απόφαση παρατείνεται και η ισχύς των βιβλιαρίων των ασφαλισμένων του Δημοσίου και του Τομέα Υγείας Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων, έως τη λήξη της Απογραφής – Θεώρησης (31 Οκτωβρίου 2013)
ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
Για να μή ταλαιπωρηθείτε πρέπει να έχετε.
1. ΑΜΚΑ (μελών)
2. Ταυτότητα ή φωτοτυπία ταυτότητος μέλους
3. Φωτοτυπία του Ε1 ή του εκκαθαριστικού Σημειώματος της Εφορίας του άμεσα ασφαλισμένου και του έμμεσα εφόσον υπάρχει είτε δηλώνει εισόδημα είτε όχι.
4. Βεβαίωση σπουδών (φοιτητές)
5. Βεβαίωση αναπηρίας (για 67% και άνω)
6. Βιβλιάριο νοσηλείας μέλους.
7. Βιβλιάριο νοσηλείας του συνταξιούχου με το τελευταίο τρίμηνο των αποδοχών του ΓΛΚ. ή
8. Βιβλιάριο νοσηλείας του εν ενεργεία θεωρημένο καθώς και φωτοαντίγραφο της 1ης σελίδας του Λογαριασμού Τραπέζης που καταβάλλεται ο μισθός.

Σημείωση: Επειδή γίνεται ταυτόχρονα με τη θεώρηση και η απογραφή (γι' αυτό και η όλη ταλαιπωρία) εάν έχετε μέλη που δεν δικαιούνται πλέον ασφάλιση πάρτε και παραδώστε το βιβλιάριο για να ολοκληρώσετε τη απογραφή και θεώρηση των υπολοίπων. (Τα στοιχεία των άμεσα ασφαλισμένων τα έχουν από την απογραφή τους στις τράπεζες για την καταβολή της σύνταξης ή αποδοχών τους.)

Σας Υπενθυμίζουμε και την εγκύκλιο του ΟΠΑΔ σχετικά με τη θεώρηση των βιβλιαρίων ασθενείας των ασφαλισμένων για το έτος 2013 που προβλέπει τα παρακάτω:
1) Οι εν ενεργεία υπάλληλοι (δημόσιοι και δημοτικοί) θα θεωρούν τα βιβλιάρια ασθενείας τους καθώς και τα βιβλιάρια των έμμεσων μελών τους, για τα οποία δεν είναι απαραίτητη η προσκόμιση νομιμοποιητικών εγγράφων, στην Υπηρεσία τους.
2) Τα βιβλιάρια όλων των συνταξιούχων θεωρούνται θεωρημένα, εφόσον συνοδεύονται κάθε φορά που προσέρχονται στις Υπηρεσίες μας ή σε παρόχους υγείας, από το τελευταίο τρίμηνο εκκαθαριστικό της σύνταξής τους.
3) Στις Υπηρεσίες μας θα θεωρούνται τα βιβλιάρια ασθενείας:
α. Των έμμεσων μελών των εν ενεργεία υπαλλήλων, για τα οποία απαιτούνται νομιμοποιητικά έγγραφα (π.χ. βεβαιώσεις σπουδών, ληξιαρχικές πράξεις γέννησης, βάπτισης κ.λ.π.). 
Για να είναι δυνατή η θεώρηση των βιβλιαρίων των έμμεσων μελών θα πρέπει ο άμεσα εν ενεργεία ασφαλισμένος να προσκομίζει και το δικό του βιβλιάριο, αφού προηγουμένως έχει θεωρηθεί από την Υπηρεσία του.
β. Των έμμεσων μελών των συνταξιούχων, με την προσκόμιση του βιβλιαρίου του άμεσα συνταξιούχου, συνοδευόμενο από τα απαραίτητα δικαιολογητικά.
Σημειώνεται ότι το να τεθεί η σφραγίδα θεώρησης επί του βιβλιαρίου δεν αρκεί. Πρέπει υποχρεωτικά να γίνει και η εργασία στην Εφαρμογή Απογραφής/Θεώρησης του ΟΠΑΔ-ΤΥΔΚΥ, για να είναι η διαδικασία ολοκληρωμένη και ο ασφαλισμένος απογραμμένος και το βιβλιάριό του θεωρημένο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου