Menu Bill Papas

Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης η Κυβέρνηση. Εκλογές το Μάρτιο.

Print Friendly and PDF

Η Βουλή παρείχε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση με 155 ψήφους (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) υπέρ της πρότασης του Πρωθυπουργού.
Κατά της πρότασης εμπιστοσύνης τάχθηκαν 131 βουλευτές (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΧΑ, ΔΗΜΑΡ, ΚΚΕ και ανεξάρτητοι) . Στην ψηφοφορία δύο βουλευτές δήλωσαν παρών, οι ανεξάρτητοι Γρηγόρης Ψαριανός και η Αικατερίνη Μάρκου.
Συνολικά ψήφισαν 288 βουλευτές και από την ψηφοφορία απουσίαζαν ο ανεξάρτητος βουλευτής Γιώργος Νταβρής ο οποίος είχε δηλώσει ότι θα είναι «απών ωσεί παρών», ο επίσης ανεξάρτητος Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, από τον ΣΥΡΙΖΑ η Ζωή Κωνσταντοπούλου (είναι σε μήνα του μέλιτος) και ο Γιώργος Σταθάκης, όπως και οι προφυλακισμένοι βουλευτές της ΧΑ και ο επίσης προφυλακισμένος ανεξάρτητος βουλευτής Στάθης Μπούκουρας.
Υπενθυμίζεται ότι Ανεξάρτητοι είναι 23 βουλευτές και οι 14 έχουν συγκροτήσει την ΚΟ  «Ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί Βουλευτές». Ψήφισαν δε ως εξής:
Παρών 
Κ. Μάρκου, Γρ. Ψαριανός
 Αποχή
Γ. Νταβρής, Χρυσ. Αλεξόπουλος
Καταψήφισαν
Γ. Κασαπίδης, Β. Πολύδωρας, Β. Οικονόμου, Γ. Γιοβανόπουλος, Σπ. Λυκούδης, Μίμης Ανδρουλάκης, Βασ. Καπερνάρος, Χρ. Γιαταγάνα, Θ. Τζάκρη, Θ. Παραστατίδης, Ρ. Μακρή, Γ. Βουδούρης, Π. Μουτσινάς, Π. Τατσόπουλος, Ι. Κουράκος, Μ. Ιατρίδη, Χρ. Αηδόνης, Μ. Μπόλαρης.
Ο μαγικός αριθμός 180 για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας το Φεβρουάριο φαίνεται πως είναι ουτοπία. Αντίθετα ο αριθμός 121 φαίνεται πως είναι εφικτός.
Αναλύοντας την κατάσταση, εκτίμησή μου είναι πως επίσημα ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ θα ψηφίσουν σίγουρα όχι. Για ΔΗΜΑΡ και ΚΚΕ θεωρώ πολύ πιθανό το όχι εκτός και αν προταθεί για Πρόεδρος βέρος αριστερός με καταβολές και ενεργό δράση (ο Κουβέλης αυτοαποκλείστηκε αλλά δεν τον ενέκρινε και το ΚΚΕ) [Σκέψη: πόσο πιο αριστερά πια και ποιος αριστερός θα δεχθεί την υποψηφιότητα;]. Οι περισσότεροι ανεξάρτητοι έχουν ήδη πάρει θέση. Οι εναπομείναντες χωρίς ΔΗΜΑΡ, ΚΚΕ δε συμπληρώνουν το 165. Άρα …. Εκλογές!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου