Menu Bill Papas

Σάββατο 30 Μαΐου 2015

Επίσκεψη κ. ΑΝΥΕΘΑ στην 1η ΣΤΡΑΤΙΑ και... λοιπές εκδηλώσεις

Print Friendly and PDF


   Τη Τρίτη 26 Μαΐου 2015, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Κώστας Ήσυχος, πραγματοποίησε επίσκεψη στο Στρατηγείο της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ και στο Ελληνικό Στρατηγείο Επιχειρήσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΣΕΕΕ), προκειμένου να ενημερωθεί για την αποστολή, το έργο και τις επιχειρησιακές δραστηριότητες τους.
   Κατά τη διάρκεια της επισκέψεώς του, ο κ. Υπουργός μίλησε στο στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό.
   Την ίδια μέρα, στο στάδιο Αλκαζάρ της Λάρισας, διοργανώθηκε φιλικός αγώνας ποδοσφαίρου για φιλανθρωπικό σκοπό, μεταξύ της Εθνικής Ομάδας των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας και της μικτής ομάδας Ερασιτεχνών Ποδοσφαιριστών του Νομού Λάρισας, ενισχυμένη και από παλαίμαχους παίκτες της Αθλητικής Ένωσης Λάρισας (ΑΕΛ).
   Με την Εθνική Ομάδα των Ενόπλων Δυνάμεων αγωνίστηκαν ο Διοικητής της 1ης Στρατιάς Αντιστράτηγος Ιωάννης Ηλιόπουλος και ο Αρχηγός ΑΤΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου.
  Τον αγώνα παρακολούθησε ο ΑΝΥΕΘΑ κ. Κωνσταντίνος Ήσυχος ο οποίος έκανε και την απονομή.
   Επίσης παρευρέθηκαν Ολυμπιονίκες που υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις και παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές.


Πηγές: http://www.army.gr/
           http://espeth.gr/
           http://apostolospapaparisis.blogspot.gr/

Κυριακή 17 Μαΐου 2015

Φορολογικές δηλώσεις 2015. Άνοιξε το ΤaxisΝet

Print Friendly and PDF

Άνοιξε το βράδυ της Πέμπτης η εφαρμογή του Taxisnet για τις δηλώσεις φόρου εισοδήματος. Οι 5,5 εκατ. φορολογούμενοι καλούνται με τη συμπλήρωση των κωδικών τους και του ΑΜΚΑ -αρχικά- να ελέγξουν τα προσωπικά τους στοιχεία.
Αν θέλετε μπορείτε να πάρετε τις αντίστοιχες βεβαιώσεις μισθών – συντάξεων για έλεγχο, ακολουθώντας τις οδηγίες στα αντίστοιχα GadGet αριστερά του Blog.
Η προθεσμία υποβολής θα διαρκέσει έως το τέλος Ιουνίου.
Υπενθυμίζεται ότι στη δήλωση εμφανίζονται προσυμπληρωμένα τα εισοδήματα από μισθούς και συντάξεις καθώς και τους φόρους που αναλογούν.
Στη συνέχεια εμφανίζεται η σελίδα όπου θα επιλέξει τη συμπλήρωση του Ε1 και εκεί εμφανίζονται προσυμπληρωμένα τα ποσά των μισθών και συντάξεων που εισέπραξε κατά το 2014.
Αν πρόκειται για επιτηδευματία, θα πρέπει πριν το Ε1 να επιλέξει και να συμπληρώσει το Ε3 ή το Ε2, εάν εισπράττει ενοίκια ο ίδιος ή η σύζυγος.
Στο μενού της δήλωσης, υπάρχει και η δυνατότητα Ενημέρωσης Βεβαιώσεων Εργοδοτών. Εκεί θα δει τους εργοδότες του ή όποιον άλλον έχει βεβαιώσει πως του παρείχε εισόδημα το 2014. Εκεί, για παράδειγμα, εμφανίζεται και το επίδομα τέκνων, εφόσον το έλαβαν από τον ΟΓΑ το 2014 με βάση το έντυπο Α21. Μετά τη συμπλήρωση και υποβολή του Ε1, θα μπορέσουν να υποβάλουν εκ νέου τη σχετική αίτηση για να λάβουν το επίδομα και το 2015.
Πατώντας στα διαγραμμισμένα με κίτρινο χρώμα πεδία, θα εμφανιστούν τα στοιχεία των ακινήτων ή των αυτοκινήτων που έχουν δηλωθεί στην εφορία. Ειδικά για τα αυτοκίνητα, θα μπορέσει να επιλέξει και, αν π.χ. το όχημα έχει τεθεί σε ακινησία, για να μην φορολογηθεί με τεκμήριο ή φόρο πολυτελείας.
Πριν τους κωδικούς 667 και 668 θα μπορέσει να δει και τα ποσά τόκων που εισέπραξε το 2014 από τις τράπεζες, για να τα μεταφέρει στη δήλωση μη παραλείποντας και το ποσό φόρου που παρακρατήθηκε.
Οι διαφορές σε σχέση με την περσινή δήλωση
Οι τοκοχρεολυτικές δόσεις που έχουν καταβληθεί στις τράπεζες για εξόφληση δανείων θα είναι προεκτυπωμένες στη δήλωση.
Στον πίνακα 5 του βασικού εντύπου (Ε1), θα πρέπει να αναγραφούν αναλυτικά όχι μόνο τα τεκμήρια διαβίωσης (για σπίτια, ΙΧ, αυτοκίνητα, πισίνες) αλλά και οι δαπάνες απόκτησης αγαθών, (όπως θα περιγράφονται στη δήλωση) προκειμένου το άθροισμα των δύο να συγκρίνεται με το εισόδημα του φορολογούμενου και αν προκύπτει διαφορά υπέρ των πρώτων να καταβάλλεται επιπλέον φόρος.
Οσον αφορά τους τόκους από καταθέσεις εξωτερικού. Οι τόκοι των καταθέσεων στις τράπεζες του εξωτερικού θα αναγράφονται σε ειδικό κωδικό του εντύπου Ε1.
Φοροαπαλλαγές
Στο νέο έντυπο έχει καταργηθεί ο κωδικός για την αναγραφή του ποσού διατροφής αφού έχει καταργηθεί η σχετική έκπτωση.
Για τον ίδιο λόγο έχει καταργηθεί και ο κωδικός για την έκπτωση φόρου από δωρεές ιατρικών μηχανημάτων. Στο εξής μόνο ιατρικές δαπάνες και νοσήλια, οι αποδείξεις δαπανών, οι δωρεές και λόγοι αναπηρίας θα μειώνουν το φόρο.
Οι φορολογούμενοι ανεξαρτήτως πηγής εισοδήματος δικαιούνται:
α) Τη μείωση φόρου κατά 200 ευρώ λόγω αναπηρίας τουλάχιστον 67%.
β) Τη μείωση φόρου για ιατρικές δαπάνες, εφόσον οι ίδιοι ή και τα εξαρτώμενα μέλη τους έχουν δαπάνες ιατρικής και νοσοκομειακής περίθαλψης, είτε στην ημεδαπή, είτε στην αλλοδαπή και εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις του νόμου. Στην έννοια των εξόδων ιατρικής και νοσοκομειακής περίθαλψης περιλαμβάνονται:
  • Οι αμοιβές που καταβάλλονται σε γιατρούς και ιατρικά κέντρα όλων των ειδικοτήτων για ιατρικές επισκέψεις, εξετάσεις και θεραπείες.
  • Τα έξοδα νοσηλείας που καταβάλλονται σε νοσηλευτικά ιδρύματα, ιδιωτικές κλινικές και οι δαπάνες που καταβάλλονται για τη διαρκή κάλυψη ιατρικών αναγκών, όπως π.χ. συνδρομές σε επιχειρήσεις που παρέχουν διαρκή ιατρική κάλυψη.
  • Έξοδα για ιατρική και φαρμακευτική περίθαλψη γενικά.
  • Αμοιβές που καταβάλλονται σε νοσηλευτές για την παροχή υπηρεσιών σε ασθενή κατά τη νοσηλεία του σε νοσοκομείο ή κατ' οίκον.
  • Η δαπάνη για την αντικατάσταση μελών σώματος με τεχνητά μέλη και η δαπάνη αγοράς και τοποθέτησης οργάνων όπως, ακουστικά βαρηκοΐας, γυαλιά οράσεως, βηματοδότες κ.λπ.
  • Έξοδα νοσοκομειακής περίθαλψης καθώς και δαπάνη για δίδακτρα ή τροφεία σε ειδικές για την πάθησή τους Σχολές, Ιδρύματα ή Οργανισμούς, τέκνων με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 40%, εφόσον το ετήσιο εισόδημα των τέκνων αυτών δεν υπερβαίνει το ποσό των 6.000 ευρώ.
  • Ποσό ίσο με το 50% της δαπάνης που καταβάλλεται σε επιχειρήσεις περίθαλψης ηλικιωμένων. Τα έξοδα ιατρικής και νοσοκομειακής περίθαλψης μειώνουν τον φόρο του έτους στο οποίο καταβλήθηκαν, έστω και αν οι υπηρεσίες παρασχέθηκαν το προηγούμενο έτος. Σε περίπτωση που οι δαπάνες αυτές καταβάλλονται από τον ίδιο τον φορολογούμενο, όμως τα σχετικά δικαιολογητικά υποβάλλονται στον εργοδότη ή σε ασφαλιστικό ταμείο ή σε ασφαλιστική επιχείρηση για την κάλυψη από αυτούς μέρους του ποσού της δαπάνης, για την απόδειξη του υπολοίπου ποσού της δαπάνης απαιτείται σχετική βεβαίωση του εργοδότη ή ασφαλιστικού ταμείου ή ασφαλιστικής επιχείρησης.
γ) Τη μείωση φόρου για δωρεές προς συγκεκριμένους φορείς, δικαιούνται όλοι οι φορολογούμενοι, ανεξαρτήτως πηγής εισοδήματος, εφόσον οι δωρεές αυτές υπερβαίνουν στη διάρκεια του φορολογικού έτους τα 100 ευρώ. Για τη μείωση του φόρου φυσικού προσώπου λαμβάνεται υπόψη και η αξία των ιατρικών μηχανημάτων και ασθενοφόρων αυτοκινήτων που μεταβιβάζονται λόγω δωρεάς στα Κρατικά και Δημοτικά Νοσηλευτικά Ιδρύματα και τα Νοσοκομεία που αποτελούν Ν.Π.Ι.Δ. και επιχορηγούνται από τον Κρατικό Προϋπολογισμό.
Εκπτώσεις - μπόνους
Θεσπίζεται έκπτωση φόρου 2% για την εφάπαξ καταβολή του φόρου εισοδήματος ως το τέλος Ιουλίου από τους φορολογούμενους, το αφορολόγητο του συνόλου των αποζημιώσεων των αγροτών για φυσικές καταστροφές καθώς και αφορολόγητο 12.000 ευρώ για τις αγροτικές επιδοτήσεις, η προκαταβολή φόρου για τους αγρότες περιορίζεται στο μισό.
Επανέρχεται η δυνατότητα στους ιδιοκτήτες ακινήτων με ανείσπρακτα ενοίκια να τα εκχωρούν στο δημόσιο μέσω των ΔΟΥ για να απαλλάσσονται από το φόρο για εισοδήματα που δεν εισέπραξαν.
Τι ισχύει με τις αποδείξεις
Οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι για να εξασφαλίσουν την έκπτωση φόρου των 2.100 ευρώ θα πρέπει να έχουν αποδείξεις που αντιστοιχούν σε ποσοστό 10% του δηλούμενου και φορολογούμενου ατομικού εισοδήματος και μέχρι του ποσού των 10.500 ευρώ.

Εθνική Ηχώ μηνός Απριλίου 2015

Print Friendly and PDF


Κυκλοφόρησε η Εθνική Ηχώ μηνός Απριλίου. Η εφημερίδα των Αποστράτων του Στρατού Ξηράς. 

Για να την κατεβάσετε ή να τη διαβάσετε  
Πατήστε Εδώ

ή στη Φωτογραφία

Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Διορθώθηκε η Βεβαίωση Συντάξεων ΜΤΣ

Print Friendly and PDF

   Μετά την πολύ ορθή παρέμβαση προς το ΜΤΣ από τον πρόεδρο της ΠΟΣ Νικολόπουλο Βασίλειο η ΗΔΙΚΑ διόρθωσε τη Βεβαίωση Συντάξεων του ΜΤΣ. Αφαιρέθηκε δηλαδή ο υπότιτλος "ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ" και αντικαταστάθηκε με το ορθόν "ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ". 

Κυριακή 10 Μαΐου 2015

Επιλογή για Παραθερισμό στο ΚΑΑΥ Αγίου Ανδρέα 2015

Print Friendly and PDF

   Ανακοινώθηκαν από την ΕΑΑΣ οι πίνακες των επιλεγέντων να παραθερίσουν στα ΚΑΑΥ Αγίου Ανδρέα για τη φετινή χρονιά. Παρακάτω ακολουθούν οι πίνακες όπως τους ανακοίνωσε η ΕΑΑΣ.
   Ανακοινώθηκαν από την ΕΑΑΣ οι πίνακες των επιλεγέντων να παραθερίσουν στα ΚΑΑΥ Αγίου Ανδρέα για τη φετινή χρονιά. Παρακάτω ακολουθούν οι πίνακες όπως τους ανακοίνωσε η ΕΑΑΣ.
   Πάντως και φέτος δεν έλειψαν οι γκρίνιες και οι ενστάσεις. Μέλος της επιτροπής παραλαβής αιτήσεων ήταν και ο συμμαθητής μας Θεόδωρος Μπακάλης που προσφέρθηκε εθελοντικά να προσφέρει έργο.
   Είναι σημαντικό να σας θέσω υπόψη το εξής όπως μου το επεσήμανε ο εξαίρετος συμμαθητής μας που εντρύφησε στους κανόνες και διαταγές που διέπουν τον παραθερισμό. «Για να πάρετε μόρια ως μη επιλεγέντες για να παραθερίσετε έστω την επόμενη χρονιά πρέπει να υποβάλλετε αίτηση και να μή ικανοποιηθεί». Αν δεν το κάνετε τότε δεν παίρνετε μόρια.
   Έτσι δικαιολογείται ότι ενώ κάποιος δεν παραθέρισε επί  δεκαετίες, εν τούτοις δεν επιλέγεται. Αντίθετα κάποιοι εμφανίζουν τεράστιο αριθμό μορίων. Η άποψη δηλαδή ότι δεν έχω πολλά μόρια και θα περιμένω δύο τρία χρόνια για να μαζέψω και να υποβάλω αίτηση, είναι λανθασμένη. Έτσι ανακάλυψα και εγώ πως ενώ είχα και ανήλικο παιδί και παιδί φοιτητή κάτω των 25 ετών, εν τούτοις δεν επιλέγηκα μιας και ο αριθμός μορίων ήταν μικρός.
   Πάντως επειδή τα παράπονα είναι πολλά, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΑΑΣ Κώστας Σκαρμαλιωράκης δεσμεύτηκε ότι η διάταξη αυτή θα καταργηθεί, δεδομένου πλέον ότι τα τελευταία χρόνια οι καταστάσεις είναι ηλεκτρονικές και ελέγχονται εύκολα.

Επιλεγέντες  Παραθερισμού  (Κανονικοί  -Αναπληρωματικοί) για  το ΚΑΑΥ « Αγ. Ανδρέα» Έτους 2015
  Αθήνα, 4 Μαΐου 2015
Δ Ε Ι Τ Ε   Π Α Ρ Α Κ Α Τ Ω   τους επιλεγέντες κάνοντας "κλικ" πάνω στην κάθε σειρά
Σας υπενθυμίζουμε τις ημερομηνίες εκάστης σειράς.
Κάντε κλίκ για να τις δείτε:  Παραθεριστικές Σειρές

Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Βεβαιώσεις Αποδοχών ΜΤΣ για Φορολογική χρήση

Print Friendly and PDF

Αγαπητοί Συνάδελφοι!
     Οι Βεβαιώσεις Αποδοχών του Μετοχικού Ταμείου Στρατού (ΜΤΣ) για ενημέρωση και φορολογική χρήση (άν και είναι ήδη περασμένες στο έντυπο Ε1 των φορολογικών δηλώσεων) που  όλοι περιμένατε, είναι διαθέσιμες τελικά μέσω της ΗΔΙΚΑ (Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης) και όχι από άλλη εφαρμογή του ΓΕΣ ή του ΜΤΣ.

1. Για τη λήψη βεβαίωσης αποδοχών  ΜΤΣ απαιτούνται:

  •      Ο Αριθμός Λογαριασμού ΙΒΑΝ της Τράπεζας που κατατίθεται το μέρισμα ή ο Αριθμός Φακέλου του ΜΤΣ.
  •      Ο Αριθμός Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ).
  •      Ο ΑΜΚΑ του ασφαλισμένου.
     Υπενθυμίζουμε ότι κάνοντας ΚΛΙΚ στις εικόνες αυτές μεγεθύνονται.
     Για να μπούμε στην εφαρμογή της ΗΔΙΚΑ κάνουμε κλικ [ΕΔΩ]  ή στο κουμπί Βεβαιώσεις ΜΤΣ αριστερά του Blog στο gadget Βεβαιώσεις Αποδοχών ΜΤΣ

2. Αναζήτηση βεβαίωσης μέσω (ΙΒΑΝ-ΑΦΜ-ΑΜΚΑ) . (περίπτωση 1η)
    Στην οθόνη της εφαρμογής της ΗΔΙΚΑ:
  • Επιλέγουμε Αναζήτηση μέσω (ΙΒΑΝ-ΑΦΜ-ΑΜΚΑ).
  • Συμπληρώνουμε τον Αριθμό ΙΒΑΝ (ή τουλάχιστον τα τελευταία 8 ψηφία) του Τραπεζιτικού Λογαριασμού που κατατίθεται το μέρισμα.
  • Συμπληρώνουμε τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ).
  • Συμπληρώνουμε τον ΑΜΚΑ του ασφαλισμένου.
  • Συμπληρώνουμε τον Κωδικό Οπτικής Επιβεβαίωσης.
  • Πατάμε Αναζήτηση
     Σε περίπτωση λάθους στοιχείων επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία. 


     Στην εμφανιζόμενη οθόνη πατάμε την επιλογή του Ταμείου ΜΤΣ με τον Κωδικό του Φακέλου μας και


     Αποθηκεύουμε, ανοίγουμε ή τυπώνουμε τη Βεβαίωση (οι επιλογές είναι ανάλογες του περιηγητή μας).

2. Αναζήτηση βεβαίωσης μέσω (ΑΜΣ-ΑΦΜ-ΑΜΚΑ). (περίπτωση 2η)
    Στην οθόνη της εφαρμογής της ΗΔΙΚΑ:
  • Επιλέγουμε Αναζήτηση μέσω (ΑΜΣ-ΑΦΜ-ΑΜΚΑ).
  • Ανοίγουμε τη συρόμενη Μπάρα του Φορέα Σύνταξης.
  • Επιλέγουμε [ΜΤΣ] ΜΕΤΟΧΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ - ΜΕΡΙΣΜΑΤΑ.
  • Συμπληρώνουμε τον Αριθμό Μητρώου Σύνταξης (είναι ο Αριθμός Φακέλου ΜΤΣ).
  • Συμπληρώνουμε τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ).
  • Συμπληρώνουμε τον ΑΜΚΑ του ασφαλισμένου.
  • Συμπληρώνουμε τον Κωδικό Οπτικής Επιβεβαίωσης.
  • Πατάμε Αναζήτηση
     Σε περίπτωση λάθους στοιχείων επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία. 
     Στην εμφανιζόμενη οθόνη πατάμε την επιλογή του Ταμείου ΜΤΣ με τον Κωδικό του Φακέλου μας και αποθηκεύουμε, ανοίγουμε ή τυπώνουμε τη Βεβαίωση (οι επιλογές είναι ανάλογες του περιηγητή μας).